fbpx

Γιατί η διαχείριση χρόνου είναι σημαντική;

⌛Πόσες φορές έχετε ευχηθεί να είχατε περισσότερο χρόνο;

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της διαχείρισης χρόνου (time management) – μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές, να προσαρμώσετε τις ώρες που κοιμάστε, να δημιουργήσετε λίστες με εκκρεμότητες (to-do lists) κ.λπ. Ωστόσο, αν δεν αποδεχτείτε γιατί είναι σημαντικό να μάθετε να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας σωστά, η τεχνολογία και οι λίστες δεν θα σας βοηθήσουν πραγματικά. 

Το ξέρετε και εσείς, αν δεν έχετε κάποιο κίνητρο να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα εργαλεία, δε θα το κάνετε ποτέ! Έχουμε συγκεντρώσει λίγους μόνο από τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι αξίζει να επενδύσετε στη δεξιότητα διαχείρισης χρόνου!

Ο χρόνος είναι περιορισμένος

Η μέρα έχει μόνο 24 ώρες! Αυτό ισχύει και για εσάς, αλλά και για τον συνάδελφο σας, που μπορεί να πιέζεται μια μέρα και να μην προλάβει να διαχειριστεί όλα όσα θα θέλατε μέσα σε μια εργάσιμη μέρα. Ισχύει όμως και για τον προηγούμενο συνάδελφό σας, που συνεχώς προλάβαινε να διεκπεραιώσει περισσότερα πράγματα. Γι’ αυτό και πήρε προαγωγή! Αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας, θα πρέπει να αντιληφθείτε την σημαντικότητα του να μπορείτε να ελιχθείτε στα στενά χρονικά όρια της καθημερινότητάς σας!

Μπορείτε να καταφέρετε περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια

Όταν μάθετε να έχετε τον έλεγχο του χρόνο σας, βελτιώνετε την ικανότητά σας να μένετε συγκεντρωμένοι! Με τη σωστή συγκέντρωση έρχονται και τα επιθμητά αποτελέσματα. Δεν αποσπάστε και συνεπώς η συνολική διάρκεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων σας είναι πολύ μικρότερη.

H αυτοπειθαρχία είναι ανεκτίμητη


Κάθε φορά που πετυχαίνετε σωστή διαχείριση χρόνου, δεν αφήνετε κανένα περιθώριο για αναβλητικότητα. Όσο καλύτεροι γίνεστε στο time management, τόσο περισσότερο πειθαρχείτε τον εαυτό σας.

Αυτή η δεξιότητα είναι ανεκτίμητη, καθώς θα φέρει αποτελέσματα σε πολλούς τομείς της ζωής σας, όπου μέχρι τώρα ενδεχομένως αισθανόσασταν ότι δεν μπορούσατε να επιτύχετε τον στόχο που θέσατε.

time

Βελτιώνεται η ικανότητα λήψης αποφάσεων

Αν βασίζεστε σε κάποιο εργαλείο τεχνολογίας για να κάνετε τη λίστα των καθημερινών εργασιών, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα της διαχείρισης χρόνου είναι ότι σας κάνει καλύτερυς στη λήψη αποφάσεων. Κάθε φορά που νιώθετε άγχος από τον περιορισμένο χρόνο και τον όγκο αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, είναι πιθανόν να πάρετε βιαστικές αποφάσεις χωρίς να έχετε αξιολογήσει όλες τις επιλογές.

Επενδύοντας λοιπόν στην δεξιότητα διαχείρισης χρόνου, μπορείτε να μειώσετε αισθητά την πίεση αυτή. Θα αρχίσετε να νιώθετε περισσότερη ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

Ο προσωπικός, ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος!

Όλοι χρειάζονται χρόνο να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν. Δυστυχώς, όμως, πολλούς από σαςς δεν σας περισσεύει ούτε μία ώρα! Δουλειά, σπίτι, οικογένεια, υποχρεώσεις…και η λίστα συνεχίζεται! Η σωστή διαχείριση χρόνου θα σας βοηθήσει να βρείτε τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό σας. Όταν ολοκληρώνετε περισσότερες υποχρεώσεις πιο αποδοτικά, “ελευθερώνετε” χρόνο που μπορείτε να αξιοποιήσετε αργότερα για να χαλαρώσετε ή να αφιερώσετε σε κάποιο χόμπυ σας.

Ανακάλυψε μηνιαίες ευκαιρίες και σύγχρονες μεθοδολογίες για την εξέλιξή σου!