fbpx

PROJECT MANAGEMENT

Είμαστε έτοιμοι να συν-σχεδιάσουμε projects με αντίκτυπο, συμμετοχικότητα και συστημική προσέγγιση λύσεων.

group-pera

Πώς μπορείς να υλοποιήσεις έργα (projects) που απαντούν ουσιαστικά στις ανάγκες της κοινωνίας, εμπλέκουν τους πολίτες συμμετοχικά και συμβάλλουν στη συστημική αλλαγή; 

Κάθε κομμάτι ενός project πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένο, ειδικά όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι.

Έχουμε σχεδιάσει και συντονίσει έναν μεγάλο αριθμό project που φέρουν θετική κοινωνική αλλαγή: Από τη μετατροπή σχολικών αυλών σε προσβάσιμους κοινοτικούς χώρους, μέχρι την διαδραστική ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα βιώσιμης κινητικότητας.

MΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ PROJECTS ΜΑΖΙ:

ministry-logo
perifereia
logo-dimos-thessalonikis
ΜΕΙΖΟΝΟΣ-ΑΣΤΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-LOGO
tif
robert-bosch-stiftung-logo
iac-berlin
politistiki-etaireia-logo

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ PROJECT MANAGEMENT;

1. ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΝΟ (INITIATION)

Ξεκινάμε πάντα κατανοώντας τις ανάγκες του χρήστη, του κατοίκου, του κοινού (user research), εμπλέκουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, επαγγελματίες και πολίτες (participatory design), εντοπίζουμε το όραμα, τους στόχους και την ορθότερη προσέγγιση (vision-oriented milestones) και δημιουργούμε ένα υγιές πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (PLANNING)

Eπιλέγουμε σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης έργου (asana, miro, slack κ.λπ.). Προγραμματίζουμε το χρονοδιάγραμμα, ρόλους, προϋπολογισμό, επικοινωνιακό πλάνο κ.λπ. και τα καταγράφουμε ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμα και μετά τη λήξη του project.

3. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΟΥ (EXECUTION)

Εκτελούμε projects αποτελεσματικά και συμμετοχικά. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγραφή ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών, ώστε να μπορεί το project να προωθηθεί, να εμπνεύσει και να λειτουργήσει σαν πρότυπο. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης ενός project λαμβάνουμε σοβαρά την γνώμη του κοινού/πολίτη.

4. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟΥ (CLOSING)

Μια ολιστική προσέγγιση απαιτεί ένα επαγγελματικό κλείσιμο που περιλαμβάνει αναφορές σχετικά με τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα, συναντήσεις ανατροφοδότησης (feedback) της ομάδας εργασίας, προώθηση των αποτελεσμάτων και σωστή αρχειοθέτηση.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΟΥ PROJECT;

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Οι ανάγκες σου είναι πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού, παράλληλα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Σκοπός μας είναι να εξοικειωθείς τόσο πολύ με το project management, που...να μην μας ξαναχρειαστείς 😉

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ

Χρησιμοποιούμε την εμπειρία μας, το δίκτυο μας και τις γνώσεις μας για να εξοικονομήσεις χρόνο και πόρους.

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

Συνεργαζόμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και την κοινωνία των πολιτών για να φέρουμε εις πέρας ολοκληρωμένα projects.

COMMUNITY

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ PROJECTS ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

ΔΗΜΟΙ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
& ΜΚΟ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
CSR
ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ PROJECTS ΠΟΥ ΣΥΝ-ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ

Park(ing)day-Σχεδιάζουμε μαζί το δρόμο ξανά

Μαζί με τη Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, αναζητήσαμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να προωθηθούν στην κοινωνία (impact dissemination) τα αποτελέσματα του προγράμματος REMEDIO Interreg, υλοποιώντας 2 «Park(ing) Day» μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Καλαμαριάς.

Community Pop-Up σε 6 γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Οι ανάγκες 6 σχολείων στο επίκεντρο της γειτονιάς. Μια δράση χαρτογράφησης της γειτονιάς γύρω από ένα σχολείο, ένα παιχνίδι καταγραφής των αναγκών των κατοίκων και ένα απόγευμα στην αυλή του δημόσιου σχολείου με σκοπό οι κάτοικοι να γίνουν ”Πρεσβευτές της γειτονιάς τους”.

Βιώσιμη μετακίνηση και πράσινες πόλεις στο ''Voltaro''

Μια δράση-ορόσημο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφερεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) για τις βιώσιμες μετακινήσεις στις ελληνικές πόλεις. Συμμετέχουν ενεργά από το 2017 50+φορείς, επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και 3.500+πολίτες.

''Από τη συνεργασία μου με το among ξεχωρίζω τον επαγγελματισμό τους και το πάθος τους.
Το project μας στην Βυρητό ήταν μεγάλο κίνητρο για εμάς. Είχε τεράστια σημασία να συνεργάζομαι με έναν φορέα που όχι μόνο αντιλαμβάνεται την αξία της κοινωνικής καινοτομίας στον κόσμο μας σήμερα,
αλλά έχει και τις ικανότητες να το μεταφράζει σε ουσιαστικές εμπειρίες για νέους ανθρώπους.''
Abbas Sbeity
ABBAS SBEITY
ARCHITECTS FOR CHANGE (ΛΙΒΑΝΟΣ)​
magic

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ανάγκες και τις ιδέες σας!