fbpx

5 ασκήσεις ενδυνάμωσης της ομάδας σου

🔥 Η ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων σε όλες τις μορφές εταιρειών και οργανισμών έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα. Όμως όταν δουλεύουμε από το σπίτι, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων μπορεί να είναι πιο δύσκολη.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε τρόπους και δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να ωφελήσουν την ομάδα σας ακόμα και εάν τα μέλη της είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικές πόλεις ή ακόμη και χώρες! Οι παρακάτω προτάσεις στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ξανά ένα κλίμα ενότητας και να ενισχύσουν το ηθικό της ομάδας σας.

1. Ξεκινώντας από τα βασικά

group work

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα φιλικό κλίμα στην συζήτηση και να ενθαρρύνετε κάθε μέλος της ομάδας να συμμετέχει ξεκινήστε κάθε συνάντηση του προσωπικού “σπάζοντας τον πάγο”. Χρησιμοποιήστε διασκεδαστικές και ανάλαφρες ερωτήσεις όπως “Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό;” ή βαθύτερες ερωτήσεις όπως “Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από την δουλεία;” δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε συμμετέχοντα να πάρει τον λόγο.

2. Αγοράστε μεσημεριανό

Μια σχετικά φθηνή ιδέα που μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα είναι ο διαμερισμός κουπονιών για τοπικά εστιατόρια στους εργαζόμενους σας. Το διάλειμμα για φαγητό μπορεί να γίνει ξανά σημείο συνάντησης για όλη την ομάδα εξαλείφοντας ταυτόχρονα το άγχους της μαγειρικής από τους εργαζόμενους σας.

supermarket
monica-flores-p4mFOzM-asQ-unsplash

Τι πιο εύκολο από την διοργάνωση ενός μηνιαίου διαγωνισμού καλύτερης λεζάντας. Επιλέξτε κάθε μήνα από μια φωτογραφία και κοινοποιήστε την στην ομάδα μέσω email, slack ή οποιασδήποτε άλλης πλατφόρμας προτιμάτε. Ορίστε ένα deadline για τις καταθέσεις των απαντήσεων της ομάδας και αφήστε το πάνω τους να ψηφίσουν την καλύτερη. Είναι ένας πολύ εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να δεθεί η ομάδα μέσω του χιούμορ. Ο νικητής μπορεί να λαμβάνει ένα μικρό δώρο η απλά τα συγχαρητήρια της ομάδας

4.Διοργάνωσε ένα παιχνίδι εικονικής εικονογραφίας

teamwork

Το μόνο που χρειάζεστε είναι η λειτουργία του whiteboard στην πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων που προτιμάτε. Χωρίστε την ομάδα σε 2 υποομάδες και χρησιμοποιήστε ένα random word generator για την λέξη του κάθε γύρου. Τα μέλη της ομάδας με την σειρά θα αναλαμβάνουν μια λέξη την οποία θα πρέπει να περιγράψουν μέσω ζωγραφιάς και οι υπόλοιποι θα μαντεύουν αυτή τη λέξη.

5. Παίξτε “Ονόμασε αυτό το τραγούδι”

Ένα σύντομο και διασκεδαστικό παιχνίδι που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία. Επιλέξτε ένα νέο οικοδεσπότη για κάθε συνάντηση και ζητήστε του να παίξει ένα κλιπ των 5 δευτερολέπτων. Οι υπόλοιποι πρέπει να αναγνωρίσουν το όνομα και τον καλλιτέχνη του κομματιού. Για να είστε βέβαιοι πως δεν θα υπάρξει κάποιος αποκλεισμός ορίστε μερικούς βασικούς κανόνες όπως τα τραγούδια να είναι ευρέως γνωστά και να ενσωματώνουν μουσική από διάφορες εποχές.  

soundtrap-5Wj_tk8_Ens-unsplash

Αναπτύξετε τις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων και δείτε την ομάδα σας να ανθίζει.

💡 Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δραστηριότητες που θα ενώσουν την ομάδα σας, ταιριάξτε τες με τους στόχους, την κουλτούρα και τις αξίες της εταιρίας σας. Ακόμα, εάν οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας δώστε το ελεύθερο στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μόνο ένα θέλουν και μπορούν. Έτσι αυτη η προσπάθεια σας θα φαίνεται στην ομάδα ως αξιόλογη ευκαιρία και όχι ως μια αγγαρεία.

 

Ανακάλυψε μηνιαίες ευκαιρίες και σύγχρονες μεθοδολογίες για την εξέλιξή σου!