fbpx

Αρετή Συρενίδου – Ιδρύτρια @ Areti et al. Tailormade

#zounanamesamas

H Αρετή ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, έχει πάθος με τη δημιουργία και μας παρουσιάζει το… 4ο παιδί της, την “Areti et al. Tailormade”, με χειροποίητα ρούχα μητρότητας και όχι μόνο.

Ποιο είναι το πάθος σου & πώς αυτό σε οδήγησε να παραμείνεις στη Θεσσαλονίκη;

Το πάθος μου είναι η δημιουργία σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η δημιουργία οικογένειας με έναν καταπληκτικό άνθρωπο και σύντροφο, ήταν η έμπνευση για την δημιουργία του… τέταρτου παιδιού μου – της “Areti et al. Tailormade”. Ούσα γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά – και εφόσον η οικογένεια μου και η δουλειά μου είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη – δεν θα μπορούσα να σκεφτώ να φύγω. Εκτός αυτού, η πόλη μας είναι τόσο όμορφη, που δύσκολα την εγκαταλείπει κανείς!

areti_sirenidou_together

Πώς ονειρεύεσαι αυτόν τον τόπο σε 2-3 χρόνια;

Ονειρεύομαι τη Θεσσαλονίκη μας πολύ πιο όμορφη, πιο φωτεινή, πιο ανεπτυγμένη. Με περισσότερες μικρές επιχειρήσεις που θα νοιάζονται για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα παρέχουν, με περισσότερο πράσινο και πάρκα, με περισσότερη προσβασιμότητα σε χώρους για ΑΜΕΑ, με περισσότερές δομές που θα βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη. Ονειρεύομαι μια Θεσσαλονίκη πιο ανθρώπινη.

areti_sirenidou_together
areti_sirenidou_together

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/α που ξεκινάει τώρα να ασκεί το επάγγελμά σου;

Να μην λειτουργεί αυθόρμητα και επιπόλαια. Να κάνει πολύ καλή έρευνα αγοράς για το οτιδήποτε – απ’ το ποια μάρκα κλωστής θα χρησιμοποιήσει, μέχρι το ποιος θα του φτιάξει το e-shop του. Να λειτουργεί πάντα με ευγένεια και ενσυναίσθηση προς τις πελάτισσες, και παράλληλα να προστατεύει τον εαυτό του/της και την επιχείρησή του/της. Να μην το βάζει κάτω τους δύσκολους μήνες που ίσως δεν έχει πολλή δουλειά. Να το βλέπει σαν ευκαιρία, για να δημιουργήσει νέα προϊόντα και να ανασκουμπωθεί για την επόμενη σεζόν!

Μοιράσου μια δεξιότητα (skill) που θα ήθελες να εξελίξεις, ώστε να γίνει η δουλειά σου πιο αποτελεσματική

Λόγω του ότι η προσοχή μου αποσπάται εύκολα, τα δύο skills που θα ήθελα να εξελίξω είναι η διαχείριση χρόνου και το journalism. Θεωρώ πως είναι βασικές δεξιότητες για να παραμένει κάποιος οργανωμένος και on-time.

 

Αυτό που με κάνει να προχωράω είναι το πείσμα μου και η βαθιά μου επιθυμία να εξελίξω ό,τι κάνω, παρά τις δυσκολίες. Εκπαιδεύομαι σιγά σιγά, να αποδέχομαι ότι θα υπάρχουν δυσκολίες. 'Έτσι, μαθαίνω να τις περιμένω, ώστε να είμαι προετοιμασμένη.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς και να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που συναντάει ένας/μια νέος/α επαγγελματίας στην Ελλάδα σήμερα;

Το γεγονός ότι αγαπώ πάρα πολύ το αντικείμενό μου. Το πείσμα μου και η βαθιά μου επιθυμία να το εξελίξω πάρα πολύ, παρά τις δυσκολίες. Το ότι εκπαιδεύομαι σιγά σιγά, να αποδέχομαι ότι θα υπάρχουν δυσκολίες – κυρίως οικονομικές – και να μαθαίνω να τις περιμένω, ώστε να είμαι προετοιμασμένη. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μου που με στηρίζουν και πιστεύουν αυτό που κάνω.

Ένα στοιχείο από μια χώρα του εξωτερικού που αν είχες υπερ-δυνάμεις θα μετέφερες ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα; (Μια συνήθεια, μια παράδοση, ένας κανόνας κ.λπ.)

Πρόσφατα διάβασα ότι στην Ιαπωνία, η έννοια του “πουρμπουάρ” δεν υπάρχει. Κι αυτό γιατί, λέει, η άψογη εξυπηρέτηση πελατών εξυπακούεται. Είναι δεδομένη. Το tip δηλαδή, το θεωρούν προσβολή. Αν όντως ισχύει, θα ήθελα πολύ να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ στην Ελλάδα. Όχι για το πουρμπουάρ. Για την αυτονόητη ευγένεια, είτε προς τους πελάτες, είτε προς τους υπαλλήλους, είτε ακόμη και μέσα στην οικογένεια!

Τι εφαρμόζεις στην εργασιακή σου καθημερινότητά που κάνει τη δουλειά σου λίγο πιο εύκολη; (online & offline εργαλεία, συνήθειες, τρόπος εργασίας, συμβουλές, μέντορες κ.λπ.)

1.Το να γράφω όλα όσα έχω να κάνω την τρέχουσα εβδομάδα και μοιράζοντάς τα στις εργάσιμες μέρες, βοηθάει πολύ. 2.Η “to-do list” γίνεται πάντα σε ημερολόγιο με χρωματιστά στυλό, ξεκάθαρα για ψυχολογικούς λόγους! χαχαχα! 3.Πρόσφατα απέκτησα μέντορα, την οποία αγάπησα απ’ την πρώτη στιγμή και είμαι σίγουρη ότι θα με βοηθήσει να εξελίξω πολύ περισσότερο την επιχείρησή μου! 4.Επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως της αγαπημένης “Youthnest”, είναι άκρως βοηθητικά. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι σε ένα από τα τελευταία σεμινάρια με θέμα τη Διαχείριση Χρόνου, έμαθα για δύο apps τα οποία είναι εξαιρετικά στο να σε κρατάνε προσηλωμένο στη δουλειά σου.

areti_sirenidou_together
Από το ατελιέ της Αρετής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Αρετή;

📧 syr_areti@yahoo.gr

Βρείτε την στα social media:

Ανακάλυψε μηνιαίες ευκαιρίες και σύγχρονες μεθοδολογίες για την εξέλιξή σου!