fbpx

Οδυσσέας Χλωρίδης – Φωτογράφος

#zounanamesamas

Τολμηρός αλλά και υπομονετικός, ο Οδυσσέας δε σταματά ποτέ να πειραματίζεται! Αν δεν είναι με μια κάμερα στο χέρι, θα βγάζει φωτογραφίες με το drone! Και αν δεν κάνει ούτε αυτό, τότε θα παρατηρεί τα πάντα γύρω του! Δεν ησυχάζει ποτέ, γεγονός που τον βοηθά να εξελίσσεται συνεχώς. Είναι επαγγελματίας με προσήλωση και μεράκι και με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνει να προλαβαίνει τα πάντα! Διαβάστε περισσότερα για τον Οδυσσέα και το έργο του παρακάτω:

Ποιο είναι το πάθος σου & πώς αυτό σε οδήγησε να παραμείνεις στη Θεσσαλονίκη;

Βλέπω διαφορετικά τον κόσμο από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά με την φωτογραφία και γι’ αυτό θέλω να ανακαλύψω και να απαθανατίσω φωτογραφικά τα μαγευτικά τοπία της χώρας μας.

Τι σημαίνει για σένα καινοτομία με απλά λόγια;

Διαφορετικός τρόπος σκέψης και ξεχωριστός τρόπος δράσης.
zoun-anamesa-mas-odysseas

Τι εφαρμόζεις στην εργασιακή σου καθημερινότητά που κάνει τη δουλειά σου λίγο πιο καινοτόμα; (online & offline εργαλεία, συνήθειες, τρόπος εργασίας, ethics, συμβουλές, μέντορες κ.λπ.)

Ως freelancer είναι αρκετά εύκολο να χρονοτριβήσεις αφήνοντας πράγματα που θέλεις να κάνεις για αργότερα, καθώς δεν έχεις κανέναν από πάνω σου να σου λέει τι να κάνεις. Γι’ αυτό εφαρμόζω έναν αρκετά αυστηρό πρόγραμμα στο οποίο σηκώνομαι καθημερινά στις 08.30, τρώω πρωινό, κάνω μια ελαφριά προπόνηση και στις 09.30 ξεκινάω να δουλεύω πάνω στα πρώτα tasks της ημέρας. Σημειώνω από την προηγούμενη μέρα αυτά που θέλω να κάνω την επόμενη, πράγμα που με βοηθάει να οργανώσω τον χρόνο μου καλύτερα και να “αδειάσω” το κεφάλι μου πριν κοιμηθώ. Διαβάζω καθημερινά τουλάχιστον για 30 λεπτά κάποιο βιβλίο που να έχει ως θέμα την φωτογραφία, την επιχειρηματικότητα ή την φιλοσοφία. Προσπαθώ να παρακολουθώ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα επιλεγμένα online courses, ώστε να ακονίζω και να βελτιώνω συνεχώς τις δεξιότητες μου. Γυμνάζομαι καθημερινά καθώς το θεωρώ απαραίτητο για τη διατήρηση μιας καλής σωματικής και ψυχικής υγείας. Από offline εργαλεία χρησιμοποιώ καθημερινά το Lightroom, το Photoshop και την προσωπική μου ατζέντα, ενώ από online το Google Drive και το Trello για την καλύτερη οργάνωση των εργασιών που έχω να κάνω.

zoun-anamesa-mas-odysseas

Πες μας μια δεξιότητα (skill) που θα ήθελες να εξελίξεις ώστε να γίνει η δουλειά σου πιο αποτελεσματική

Να παγώνω τον χρόνο ώστε να μπορώ να κάνω ακόμη περισσότερα μέσα στην ημέρα μου. Να πετάω ώστε να μπορώ να ταξιδεύω δωρεάν. Ας περάσουμε στα σοβαρά τώρα. Την δημιουργία βίντεο, καθώς το θεωρώ ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο,  με το οποίο δεν έχω καταφέρει ακόμα να εξελιχθώ όσο θα ήθελα. Την διαχείριση χρόνου, καθώς μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο να αντιληφθώ πόσο ακριβώς χρόνο χρειάζονται μερικές δουλειές που έχω να κάνω.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καταλάβεις τι πραγματικά σου αρέσει από το να δοκιμάσεις πολλά, διαφορετικά πράγματα.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/α νέο/α που ξεκινάει τώρα να ασκεί το επάγγελμά σου;


Να μην πτοούνται από τα όχι που ακούνε σε πιθανές συνεργασίες/δουλειές. Να επικοινωνούν από μόνοι τους με άτομα/εταιρίες που θέλουν να συνεργαστούν. Να ταξιδέψουν στον εξωτερικό ώστε να ανοίξει το μυαλό τους και να γεμίσουν νέες εικόνες. Να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν πράγματα που τους αρέσουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καταλάβεις τι πραγματικά σου αρέσει από το να δοκιμάσεις πολλά, διαφορετικά πράγματα.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες που έχει ένας νέος επαγγελματίας στην Ελλάδα σήμερα;

Η τεράστια αγάπη που έχω γι’ αυτό που κάνω. Η ικανοποίηση που παίρνω με την απαθανάτιση μιας ωραίας στιγμής. Ο χρόνος που περνάω στην φύση. Οι φίλοι μου και η οικογένεια μου.

Ποιο είναι ένα στοιχείο από μια χώρα του εξωτερικού που αν είχες υπερ-δυνάμεις θα μετέφερες ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα; (Μια συνήθεια, μια παράδοση, μια αξία κ.λπ.)

Πιστεύω πως κάθε χώρα έχει την δικιά της, μοναδική συλλογή θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών οπότε είναι αρκετά δύσκολο να απαντήσω. Αν πρέπει να διαλέξω κάτι πάντως τότε αυτό μάλλον θα ήταν η οργάνωση, καθώς πιστεύω πως λείπει αρκετά από την χώρα μας.
zoun-anamesa-mas-odysseas
thunder

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Οδυσσέα και τη δουλειά του;

Βρείτε τον στα Social Media:

📧 odya.chloridis@gmail.com