fbpx

Μαρία Ζαμπέτη – Δημοσιογράφος / Social Media Manager @Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus)

#zounanamesamas

Με εκρηκτική δύναμη και πάθος, πίσω από τα μικρόφωνα ραδιοφωνικών σταθμών, πίσω από τις οθόνες των τηλεοράσεων αλλά και στο Μουσείο Φωτογραφίας, θα βρείτε τη Μαρία Ζαμπέτη! Μια Θεσσαλονικιά που όχι μόνο αγαπά, αλλά και στηρίζει ενεργά την πόλη μέσα από τις τόσες διαφορετικές ασχολίες της!

Ποιο είναι το πάθος σου & πώς αυτό σε οδήγησε να παραμείνεις στη Θεσσαλονίκη;

Η ίδια η πόλη είναι το πάθος μου. Το να φύγω από τη Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι η τελευταία μου επιλογή. Τη θεωρώ μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς εξαιτίας -κυρίως- τριών χαρακτηριστικών της: της ζωντάνιας της, της χαλαρότητάς της και της θάλασσας. Ευτυχή συγκυρία αποτέλεσε και το γεγονός ότι εδώ “συναντήθηκα” επαγγελματικά με το άλλο μεγάλο μου πάθος: το ραδιόφωνο.
photography-museum

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/α νέο/α που ξεκινάει τώρα να ασκεί το επάγγελμά σου;

Νομίζω ότι όσες συμβουλές και να δώσεις σε κάποιον, δεν έχουν καμία αξία εάν δεν γίνει ο ίδιος κοινωνός μία πραγματικότητας. Η εμπειρία είναι κάτι που δεν μεταδίδεται. Ενημερωτικά, όμως, θα μπορούσα να πω ότι ένας νέος άνθρωπος στο δικό μου επάγγελμα καλείται να ανταποκρίνεται με όρεξη και σεβασμό στη δουλειά, ενώ το μεγαλύτερο προσόν που θα μπορούσε να έχει είναι η προσαρμοστικότητα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στα νέα δεδομένα του επαγγέλματος.

Ποιο είναι ένα στοιχείο από μια χώρα του εξωτερικού που αν είχες υπερ-δυνάμεις θα μετέφερες ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα; 

Λατρεύω αδιανόητα τον ψυχαναγκασμό των Γερμανών στον διαχωρισμό των απορριμμάτων. Χρησιμοποιούν διαφορετικούς κάδους ανακύκλωσης για κάθε υλικό, και φυσικά διαφορετικό κάδο για τα οργανικά υπολείμματα αποβλήτων κλπ. Ανυπομονώ να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια μας με εγχειρίδιο 🙂

Νομίζω ότι όσες συμβουλές και να δώσεις σε κάποιον, δεν έχουν καμία αξία εάν δεν γίνει ο ίδιος κοινωνός μία πραγματικότητας.

Ποια δεξιότητα (skill) θα ήθελες να βελτιώσεις προσωπικά ή επαγγελματικά;

Σίγουρα, θα ήθελα να βελτιώσω ακόμη περισσότερο την επαφή μου με την τεχνολογία και τα digital εργαλεία της, που είναι το πλέον απαραίτητο skill για έναν εργαζόμενο στην επικοινωνία το 2019. Επίσης, θα στόχευα στην εκμάθηση και στην τελειοποίηση μίας τέταρτης γλώσσας.
maria-zabeti-3

Πώς θα ήθελες να δεις την Θεσσαλονίκη σε 2-3 χρόνια;

Αγαπώ παθολογικά αυτήν την πόλη και είναι όνειρό μου να τη δω να γίνεται μία μητρόπολη αντάξια της πολιτισμικής ιστορίας και της ομορφιάς της. Ελπίζω, κυρίως, στην οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε υποδομές και υπηρεσίες.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες που έχει ένας νέος επαγγελματίας στην Ελλάδα;

Η θέλησή μου να πετύχω και να προσφέρω στο επάγγελμά μου, αλλά και να βελτιώσω τη ζωή μου (και -αν τα καταφέρω- τη ζωή και άλλων ανθρώπων). Θεωρώ την εξέλιξη του ατόμου και την αυτοβελτίωση σε κάθε επίπεδο, τον πιο σημαντικό στόχο για τον καθένα. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που βοηθά είναι η αναγνώριση της δουλειάς μου από συναδέλφους και μη, αλλά και το κίνητρο να ταξιδέψω όσο περισσότερο μπορώ στον κόσμο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Μαρία και τη δουλειά της;

Βρείτε την στα Social Media:

📧
mzampeti@gmail.com