fbpx

Γιάννης Χαρχαντής – Ιδρυτής Infinity Greece

#zounanamesamas

Νέος και τολμηρός, με αξίες τη συνεχή εξέλιξη και τη συνεργατικότητα, ο Γιάννης Χαρχαντής (ή αλλιώς Χάρχας) κατάφερε αυτό που πολλοί φοβούνται! Ίδρυσε τον δικό του οργανισμό «Infinity Greece» και δε σταματά να πειραματίζεται. Με χιούμορ που σε διασκεδάζει και ειλικρίνεια μας απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε!

Ποιο είναι το πάθος σου & πώς αυτό σε οδήγησε να παραμείνεις στη Θεσσαλονίκη;

Μου αρέσει πάρα πολύ να δημιουργώ, να δουλεύω σε ομάδες και να πραγματοποιώ ιδέες. Η Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη της φοιτητική κοινότητα, είναι ένας πολύ δημιουργικός χώρος με πολλά ερεθίσματα και ευκαιρίες, αρκεί να θέλεις!

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/α νέο/α που ξεκινάει τώρα να ασκεί το επάγγελμά σου;

Για αρχή να εξοικειωθεί με το γεγονός ότι θα πρέπει κάθε μέρα να εξηγεί “τι σημαίνει κοινωνικός επιχειρηματίας” και έπειτα ό,τι σε όλα τα επαγγέλματα: Υπομονή, να είναι καλό παιδί, να θυμάται ότι δεν τα ξέρει όλα, να μην επαναπαύεται σε “αυτά που κάνουν όλοι” γιατί αυτό δε θα τον ξεχωρίσει και να πληρώνει τον ΕΦΚΑ του.
harhas-5
 

Ποιο είναι ένα στοιχείο από μια χώρα του εξωτερικού που αν είχες υπερ-δυνάμεις θα μετέφερες ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα;

Καταρχάς, μιας που βρήκα την ευκαιρία θα ήθελα να μιλήσω για το σύνδρομο του εξωτερικού: αυτό που ακούμε μια καλή πρακτική από κάποια συγκεκριμένη χώρα και έπειτα λέμε ότι “στο εξωτερικό κάνουν το τάδε”, εννοώντας όλες τις άλλες χώρες εκτός από εμάς. Όχι, κάθε χώρα έχει τα καλά και τα κακά της, και αν θα έφερνα κάτι στην Ελλάδα, νομίζω πως αυτό θα ήταν κάποιο πιο φιλικό στον μαθητή και τη δημιουργία σύστημα παιδείας (από Σκανδιναβία λογικά). Πιστεύω ότι από τους νέους λείπουν τα ερεθίσματα, όλοι έχουν πράγματα να δώσουν και τομείς στους οποίους είναι καλοί, αλλά ενδεχομένως να μη τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να το ανακαλύψουν! Γι’ αυτό άλλωστε και ξεκίνησα το InfinityGreece, για να βοηθήσω νέους ανθρώπους να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα και εμπειρίες.

Πιστεύω ότι από τους νέους λείπουν τα ερεθίσματα, όλοι έχουν πράγματα να δώσουν και τομείς στους οποίους είναι καλοί, αλλά ενδεχομένως να μη τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να το ανακαλύψουν!

harhas-4

Ποια δεξιότητα (skill) θα ήθελες να βελτιώσεις προσωπικά ή επαγγελματικά;

Ίσως το time management. Δεν μπορώ πάντα να προγραμματίσω εύκολα τις δουλειές μου ή μάλλον να αντιληφθώ πόσο χρόνο όντως απαιτούν. Ευτυχώς σε αυτό με βοηθάνε και οι συνεργάτες μου, ο Δημήτρης και ο Παναγιώτης. Σε αυτό μπορεί κανείς να βοηθηθεί χρησιμοποιώντας ακόμα εργαλεία, όπως το trello ή το asana. Στο InfinityGreece χρησιμοποιούμε κυρίως trello και πολύ μα πολύ google drive.

Πώς θα ήθελες να δεις την Θεσσαλονίκη σε 2-3 χρόνια;

Θα ήθελα να δω περισσότερη συνεργασία, κάτι που ήδη συμβαίνει στις νεότερες επιχειρήσεις, και διάθεση για επίλυση προβλημάτων. Δηλαδή, κάθε φορά που βλέπουμε κάτι που δε μας αρέσει, να μην ψάχνουμε τον φταίχτη απλά για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά να προσπαθούμε φτάνοντας στην ρίζα του προβλήματος, να βρούμε μια λύση και να κάνουμε όντως ένα βήμα που θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτή.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες που έχει ένας νέος επαγγελματίας στην Ελλάδα;

Ελπίζω ό,τι όλα θα πάνε καλύτερα, και νιώθω ότι αν κανείς προσπαθεί, όντως θα πάνε. Παράλληλα κάθε project είναι διαφορετικό, με αποτέλεσμα να έρχονται συνέχεια στη καθημερινότητά μου νέοι άνθρωποι, διαφορετικές οπτικές, καινούργιες προκλήσεις και αν αυτό σας ακούγεται χαοτικό, εμένα μου αρέσει. Με ξυπνάει!
harhas-1

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τoν Xάρχα και τη δουλειά του;

Βρείτε τον στα Social Media:

📧 JohnHarhas@gmail.com