fbpx

Αλεξάνδρα Φιλιππίδου-Χορεύτρια

#zounanamesamas

Η Αλεξάνδρα έχοντας ζήσει τις περιπέτειες του εξωτερικού, έχει επιστρέψει συνειδητά στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου εξασκεί επαγγελματικά το πάθος της, τον χορό! Με διακρίσεις σε Ευρώπη, Αμερική αλλά και στην Ελλάδα, προσπαθεί κάθε μέρα να ενισχύει την καλλιτεχνική σκηνή της χώρας. Φέρνει διαφορετικές κουλτούρες και ύφος χορού από αυτό που πολλοί έχουν συνηθίσει. 

Ποιο είναι το πάθος σου & πώς αυτό σε οδήγησε να παραμείνεις στη Θεσσαλονίκη;

Το πάθος μου ήταν και θα είναι για πάντα ο χορός. Η αλήθεια είναι πως με οδήγησε να φύγω απ’την Ελλάδα και να μετακομίσω στην Γερμανία, αναζητώντας καινούριες ευκαιρίες και τρόπους εξέλιξης. Νιώθοντας την ανάγκη να φτάσω στο επόμενο “level” χορευτικά, αποφάσισα ότι μια εμπειρία στο εξωτερικό θα ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμουν. Και είχα δίκιο(!), αφού πλέον έχοντας επιστρέψει μόνιμα και πάλι στην Ελλάδα, είμαι απ’τα λίγα άτομα, και συγκεκριμένα κορίτσια, που εξειδικεύονται στο “popping” στη χώρα μας.

Τι σημαίνει για ‘σένα καινοτομία με απλά λόγια;

Καινοτομία για μένα σημαίνει να φέρεις στο τραπέζι κάτι που ο άλλος δεν έχει ξαναδεί.

alex-filippidou

Τι εφαρμόζεις στην εργασιακή σου καθημερινότητά που κάνει τη δουλειά σου λίγο πιο καινοτόμα; (online & offline εργαλεία, συνήθειες, τρόπος εργασίας, ethics, συμβουλές, μέντορες κ.λπ.)

Η καθημερινότητα μου πρέπει να είναι καινοτόμα! Στον χώρο του χορού χρειαζόμαστε μια συνεχής έκθεση της τέχνης μας, και αυτό το καταφέρνουμε λίγο καλύτερα στις μέρες μας με την βοήθεια των social media, instagram, Facebook και τα λοιπά. Οι περισσότερες προτάσεις για δουλειά, μου έχουν γίνει από ανθρώπους που έχουν δει τη δουλειά μου Online. Και για να ξεχωρίσεις, πρέπει να παρουσιάσεις κάτι το διαφορετικό, κάτι το καινοτόμο.

Έχοντας μεγαλώσει προσπαθώντας να εξελιχθώ μόνη μου χορευτικά, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να θέλεις να μάθεις και να αποκτήσεις γνώσεις στην χώρα σου και να μην είναι εφικτό επειδή δεν υπάρχει η απαραίτητη πληροφόρηση.  Αυτό είναι κάτι  που θα ‘θελα και προσπαθώ να αλλάξω στην Ελλάδα προς όφελος και της δικής μου γενιάς αλλά κυρίως και της επερχόμενης. Έχουν περάσει πολλές διαφορετικές ιδέες από το μυαλό και το δικό μου αλλά και άλλων φίλων/συγχορευτών που θα θέλαμε να φέρουμε στην ζωή αλλά το πιο κοινό πρόβλημα ήταν πάντα η επιχορήγηση. Με πολύ προσπάθεια αλλά και υποστήριξη άλλων ανθρώπων που πίστεψαν στην ιδέα μας καταφέραμε να οργανώσουμε τον Νοέμβριο του 2018 μια χορευτική νύχτα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μ.Μ.Σ.Τ) η οποία και είχε πολύ επιτυχία αλλά και απώτερο σκοπό την προώθηση των χορευτών. Ευχαριστούμε πολύ την καλλιτεχνική διευθύντρια του μουσείου Θούλη Μισιρλόγλου που πίστεψε σε μας και μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μέσα σε ένα αλλόκοτο για τους χορευτές χώρο. Ήταν μια πρόκληση για όλους μας και ανυπομονούμε για περισσότερες τέτοιες δημιουργίες απ’ τη νέα χρονιά.

alex-filippidou

Πες μας μια δεξιότητα (skill) που θα ήθελες να εξελίξεις, ώστε να γίνει η δουλειά σου πιο αποτελεσματική

Το μάρκετινγκ με κλειστά μάτια. Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο εάν θέλεις να προωθήσεις την δουλειά σου και να έχει αποτέλεσμα.

 

Τι είναι αυτό που σε κάνει να προχωράς και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες που έχει ένας νέος επαγγελματίας στην Ελλάδα σήμερα;

Η αγάπη για την ζωή. Πάντα θα υπάρχουν πάνω και κάτω, αλλά όλα τα προβλήματα λύνονται με την αγάπη και την υποστήριξη των κοντινών μας ανθρώπων.

Οι περισσότερες προτάσεις για δουλειά , μου έχουν γίνει από ανθρώπους που έχουν δει τη δουλειά μου οnline.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/α νέο/α που ξεκινάει τώρα να ασκεί το επάγγελμά σου;

Nα το κάνει με όλη του την αγάπη και αν θέλει να το κάνει επαγγελματικά να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, καθώς εκεί υπάρχει πληθώρα ευκαιριών. Στην Ελλάδα δυστυχώς, ακόμα χτίζουμε.

alex-filippidou

Ποιο είναι ένα στοιχείο από μια χώρα του εξωτερικού που αν είχατε υπερ-δυνάμεις θα μετέφερες ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα; (Μια συνήθεια, μια παράδοση, μια αξία κ.λπ.)

Πολλά *γέλιο*. Ας ξεκινήσουμε με την σωστή ανακύκλωση και, όσον αφορά τον δικό μου χώρο, την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι χορευτές/καλλιτέχνες από το κράτος τους. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης οι χορευτές δουλεύουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ανησυχούν για την σύνταξη τους 😛

Πώς ονειρεύεσαι αυτόν τον τόπο σε 2-3 χρόνια;

Ζώ στην Θεσσαλονίκη, και την ονειρεύομαι με περισσότερες ευκαιρίες για χορό, όπως διαγωνισμούς και χοροθεατρικές παραστάσεις (κάτι που λείπει έντονα από την πόλη μας), καθώς και μεγαλύτερη υποστήριξη όχι μόνο μεταξύ των χορευτών αλλά και των γονιών προς τα παιδιά τους που μπορεί να ξεκινάνε τώρα χορό ή κάποιο άλλο καλλιτεχνικής φύσης “χόμπι”. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και χρειάζονται να νιώθουν ασφάλεια για τα όνειρα και το πάθος τους. 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Αλεξάνδρα;

Βρείτε την στα Social Media:

📧
alexbookings@outlook.com