fbpx
together logo

Η εταιρεία ΤΙΤAΝ και ο φορέας καινοτομίας Youthnest (πλέον among) αναγνωρίζοντας τόσο τις ανάγκες όσο και τις προκλήσεις των νέων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη (25-35 χρονών) παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη πρωτοβουλία together

Η ιδέα για το together γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη εν μέσω πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων προκλήσεων, οι νέοι -και όχι μόνο- επαναπροσδιορίσαμε απότομα τις συνήθειες και την καθημερινότητα μας, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς σχεδιασμό. Η συνθήκη αυτή από μόνη της δημιούργησε νέες ανάγκες επαγγελματικά και διαπροσωπικά.

Δυσκολευόμαστε πλέον να εργαστούμε από το σπίτι μόνο 8 ώρες, να αλληλεπιδρούμε και να διασκεδάζουμε με τους φίλους μας, να μεγαλώνουμε μικρά παιδιά, να ταξιδεύουμε. Δυσκολευόμαστε να επενδύσουμε στην καριέρα και το μέλλον μας, διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπία μεταξύ προσωπικής, επαγγελματικής ζωής και…ψηφιακού burn out.

Σε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που δυσκολεύει τους νέους της Θεσσαλονίκης, ξεκινήσαμε μια πολύπλευρη έρευνα, όπου μέσω διαδικτυακών και δια ζώσης συνεντεύξεων, focus group, ερωτηματολογίων κ.λπ. κατανοήσαμε τις ανάγκες τους.

Ακούγοντας λοιπόν τους νέους επαγγελματίες να μιλούν για ψηφιακή απομόνωση, έλλειψη διαπροσωπικής σχέσης, περιορισμό επαγγελματικής δικτύωσης στη Θεσσαλονίκης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο θέλουμε να αγκαλιάσουμε, να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε μέσα από το together!

bara

Οι τέσσερις (4) πυλώνες του together

Το together στηρίζει τους νέους επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη μέσα από ένα ολιστικό 5μηνο πρόγραμμα με 4 πυλώνες δράσης:

Ισχυρή δικτύωση, ώστε να δημιουργηθούν νέοι πυρήνες δράσης, ιδέες, start-ups, ευκαιρίες παραμονής στην αγορά εργασίας της Θεσσαλονίκης.

Εξοικείωση με τις παγκόσμιες τάσεις των επαγγελματικών δεξιοτήτων (soft & hard skills) που θα μεταφερθούν και στην αγορά της Θεσσαλονικης.

Αύξηση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Ενίσχυση μέσα από τις εκδηλώσεις των alumni της κοινότητας νέων επαγγελματιών σε θέματα που τους αφορούν.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

Οι αιτήσεις έχουν κλείσει.

ΛΙΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ

icons_left align-28

Η επικοινωνία μεταξύ μας, ανθρώπων που ζούμε και εργαζόμαστε στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το βασικότερο μέσο για την ανάπτυξη βιώσιμων σχέσεων. Τα τελευταία 2 χρόνια, οι συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν τον καταλυτικό ρόλο που έχει η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τη διατήρηση της κοινωνικής συναναστροφής αλλά και της επαγγελματικής δραστηριότητας των ανθρώπων. 

Στον πυλώνα toget network θα δημιουργήσουμε εκδηλώσεις, speed datings και ευκαιρίες δικτύωσης των 150 συμμετεχόντων μεταξύ τους, με τους community partners του προγράμματος και με τους φορείς της πόλης. 

icons_left align-26

Στον 21ο αιώνα η ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων “soft & hard skills” θεωρείται δεδομένη για τους νέους επαγγελματίες χωρίς όμως να υποστηριζεται αρκετά στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ο 1ος πυλώνας toget skills. Παρέα με 150 νέους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης που ψάχνουν ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα skills, βασισμένο στα δυνατά και αδύναμα σημεία της αγοράς εργασίας στη Θεσσαλονίκη, θα επιλέγουμε 2 soft & hard skills κάθε μήνα, στα οποία θέλουμε να εκπαιδευτούμε.

icons_left align-29

Σε μια κοινωνία υψηλών ταχυτήτων, ο αγχώδης τρόπος ζωής είναι πλέον “κανόνας” στην εργασία, στις μετακινήσεις, στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι επιπτώσεις του σύγχρονου αυτού τρόπου ζωής ποικίλουν και μεταξύ άλλων μπορεί να είναι η υπερωριακή εργασία, η υπερκόπωση, η αδυναμία συγκέντρωσης λόγω κούρασης κ.ά.

Η απουσία ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και είναι εμφανής, ειδικά στην εποχή της πανδημίας. Στη θεματική toget wellbeing θα ανακαλύψουμε τρόπους αποφόρτισης της καθημερινότητας μας, ενώ θα ανακαλύψουμε και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής αλλα και εργασίας.

Η  δυναμική κοινότητα των alumni δημιουργεί τις δικές της εκδηλώσεις με θέματα που την αφορούν, δημιουργώντας ένα οικείο κλίμα για τους νέους συμμετέχοντες.

Δεν δίνεται πάντα η ευκαιρία σε ένα νέο επαγγελματία να έχει το προνόμιο να συνομιλήσει και να αλληλεπιδράσει με πιο έμπειρους ή επαγγελματίες ή με άτομα που έχουν κοινές εμπειρίες και προβληματισμούς για τον επαγγελματικό χώρο. Τα toget events μας φέρνουν κοντά.

bara

Η καινοτομία του 3μηνου προγράμματος together είναι ότι θα υλοποιείται με τη μεθοδολογία “Agile”, δηλαδη όλες οι δράσεις κατά τη διάρκεια του θα επιλέγονται και βελτιώνονται μέσα από την ανατροφοδότηση (feedback) των συμμετεχόντων. 

bara

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ:

1 ΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

3 ΩΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ WELLBEING

1 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ALUMNI

bara

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ;

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Θα ενδυναμωθείς στα πιο εξεζητημένα hard & soft skills της ελληνικής αγοράς

ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Θα έχεις τη δυνατότητα να συνομιλήσεις με εξειδικευμένους επαγγελματίες, να λύσεις απορίες και να εμπνευστείς για να βελτιωθείς επαγγελματικά, όποιος και αν είναι ο κλάδος σου

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Θα ισορροπήσεις την επαγγελματική με την προσωπική σου ζωή, βελτιώνοντας τη σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου

ΔΙΚΤΥΟ

Θα δικτυωθείς με άλλους νέους επαγγελματίες που μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες με εσένα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Θα ενημερώνεσαι για τις ευκαιρίες και τις εξελίξεις της πόλης σου

together

Σε ποιους απευθύνεται;

👉 Είσαι 25-35 ετών;

👉 Ζεις και εργάζεσαι στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θεσσαλονίκης;

Τότε αυτό το πρόγραμμα είναι για σένα! Το together προσκαλεί όλους τους νέους της Θεσσαλονίκης με επαγγελματική εμπειρία, ανεξαρτήτως κλάδου και μορφής εργασίας, τόσο από τον Δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα!