fbpx
together logo

Η εταιρεία ΤΙΤAΝ και ο φορέας καινοτομίας ΑMONG  αναγνωρίζοντας τόσο τις ανάγκες όσο και τις προκλήσεις των νέων επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη (25-35 χρονών) παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη πρωτοβουλία together

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ together;

 

 Η ιδέα για το together γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη εν μέσω πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων προκλήσεων, οι νέοι -και όχι μόνο- επαναπροσδιορίσαμε απότομα τις συνήθειες και την καθημερινότητα μας, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς σχεδιασμό. Η συνθήκη αυτή από μόνη της δημιούργησε νέες ανάγκες επαγγελματικά και διαπροσωπικά.

Δυσκολευόμαστε πλέον να εργαστούμε από το σπίτι μόνο 8 ώρες, να αλληλεπιδρούμε και να διασκεδάζουμε με τους φίλους μας, να μεγαλώνουμε μικρά παιδιά, να ταξιδεύουμε. Δυσκολευόμαστε να επενδύσουμε στην καριέρα και το μέλλον μας, διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπία μεταξύ προσωπικής, επαγγελματικής ζωής και…ψηφιακού burn out.

Σε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει τη ζωή των νέων επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης πιο καλή, ξεκινήσαμε μια πολύπλευρη έρευνα, μέσω διαδικτυακών και δια ζώσης συνεντεύξεων, focus group, ερωτηματολογίων κ.λπ. και κατανοήσαμε τις ανάγκες τους.

Ακούγοντας λοιπόν τους νέους επαγγελματίες να μιλούν για ψηφιακή απομόνωση, έλλειψη διαπροσωπικής σχέσης, περιορισμό επαγγελματικής δικτύωσης στη Θεσσαλονίκη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο θέλουμε να αγκαλιάσουμε, να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε μέσα από το together!

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ together

Το together στηρίζει τους νέους επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη μέσα από ένα ολιστικό πρόγραμμα με 4 πυλώνες δράσης:

Ισχυρή δικτύωση, ώστε να δημιουργηθούν νέοι πυρήνες δράσης, ιδέες, start-ups και ευκαιρίες παραμονής στην αγορά εργασίας της Θεσσαλονίκης.

Εξοικείωση με τις παγκόσμιες τάσεις των επαγγελματικών δεξιοτήτων (soft & hard skills) που θα επηρεάσουν και την αγορά της Θεσσαλονικης.

Ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.


Έκφραση μέσα από τις εκδηλώσεις των alumni της κοινότητας για θέματα που αφορούν τους νέους επαγγελματίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ

icons_left align-28

Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που ζούμε και εργαζόμαστε στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το βασικότερο μέσο για την ανάπτυξη βιώσιμων σχέσεων. Οι συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν τον καταλυτικό ρόλο που έχει η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τη διατήρηση της κοινωνικής συναναστροφής αλλά και της επαγγελματικής δραστηριότητας των ανθρώπων. 

Στον πυλώνα toget network θα δημιουργήσουμε εκδηλώσεις και ευκαιρίες δικτύωσης των συμμετεχόντων μεταξύ τους, με τους community partners, τους alumni του προγράμματος και με φορείς της πόλης. 

icons_left align-26

Στον 21ο αιώνα η ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων “soft & hard skills” θεωρείται δεδομένη για τους νέους επαγγελματίες χωρίς όμως να υποστηρίζεται αρκετά από το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ο πυλώνας toget skills. 

Σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, οι νέοι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης θα μπουν σε ένα πρόγραμμα skills, βασισμένο στα δυνατά και αδύναμα σημεία της αγοράς εργασίας της Θεσσαλονίκης.

icons_left align-29

Σε μια κοινωνία υψηλών ταχυτήτων, ο αγχώδης τρόπος ζωής είναι πλέον “κανόνας” στην εργασία, στις μετακινήσεις, στις διαπροσωπικές σχέσεις.  Η απουσία ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής, προσωπικής ζωής και ελεύθερου χρόνου επηρεάζει την καθημερινότητα των νέων επαγγελματιών.

Στη θεματική toget wellbeing θα ανακαλύψουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και εργασίας και θα μάθουμε τρόπους αποφόρτισης της καθημερινότητας μας.

Η  δυναμική κοινότητα των alumni δημιουργεί τις δικές της εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν τους νέους επαγγελματίες και τον επαγγελματικό χώρο, δημιουργώντας ένα οικείο κλίμα για τους νέους συμμετέχοντες. 

Ο πυλώνας toget events μας φέρνει πιο κοντά, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη να αλληλεπιδράσουν, μοιράζοντας κοινές εμπειρίες και προβληματισμούς.

Η καινοτομία του 3μηνου προγράμματος together είναι ότι θα υλοποιείται με τη μεθοδολογία “Agile”, δηλαδη όλες οι δράσεις κατά τη διάρκεια θα βελτιώνονται μέσα από την ανατροφοδότηση (feedback) των συμμετεχόντων. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ:

3 ΩΡΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

2 ΩΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ WELLBEING

1 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ALUMNI

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Θα ενδυναμωθείς στα πιο εξεζητημένα hard & soft skills της ελληνικής αγοράς

ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Θα έχεις τη δυνατότητα να συνομιλήσεις με εξειδικευμένους επαγγελματίες, να λύσεις απορίες και να εμπνευστείς για να βελτιωθείς επαγγελματικά, όποιος και αν είναι ο κλάδος σου

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Θα ισορροπήσεις την επαγγελματική με την προσωπική σου ζωή, βελτιώνοντας τη σχέση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου

ΔΙΚΤΥΟ

Θα δικτυωθείς με άλλους νέους επαγγελματίες που μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες με εσένα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Θα ενημερώνεσαι για τις ευκαιρίες και τις εξελίξεις της πόλης σου

together

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;

👉 Είσαι 25-35 ετών;

👉 Ζεις και εργάζεσαι στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θεσσαλονίκης;

Τότε αυτό το πρόγραμμα είναι για σένα! Το together προσκαλεί όλους τους νέους της Θεσσαλονίκης με επαγγελματική εμπειρία, ανεξαρτήτως κλάδου και μορφής εργασίας, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα!