fbpx

Το among είναι ένας οργανισμός καινοτόμου σχεδιασμού.

Οραματιζόμαστε μια εφευρετική, συμπεριληπτική, ανθεκτική κοινωνία, που δημιουργεί συμμετοχικά βιώσιμες λύσεις για τις αναδυόμενες κοινωνικές προκλήσεις.

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, εντοπίζουμε την ουσία ανάμεσα στο θόρυβο και σχεδιάζουμε βιώσιμες λύσεις: δηλαδή έργα με ουσιαστικό αντίκτυπο, ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες και ενίσχυση των δεξιοτήτων των ομάδων.

Κάνουμε την κοινωνική καινοτομία κατανοητή σε όλους και σε όλες γιατί πιστεύουμε ότι το να ενδυναμώσουμε τον τρόπο που σχεδιάζουμε λύσεις, είναι ζήτημα δημοκρατίας!

bulb

Πώς φερουμε την αλλαγή;

Την αλλαγή δεν τη φέρνεις μόνος σου, για αυτό συνεργαζόμαστε με πολλούς και διαφορετικούς συνεργάτες που δρασηριοποιούνται σε διαφορετικά πεδία! Ειδικότερα, στο κοινωνικό πλαίσιο, γνωρίζουμε ότι oι συστημικές αλλαγές επηρεάζουν τη δομή, τις λειτουργίες και τη συμπεριφορά των πολιτών. Στοχεύοντας στη δημιουργία βιώσιμων και θετικών αποτελεσμάτων σχεδιάζουμε έργα, προγράμματα, υπηρεσίες και εκπαιδεύσεις που εστιάζουν στις βαθύτερες αιτίες και προωθούν μακροπρόθεσμες βελτιώσεις.

Τι σημαίνουν 7 χρόνια σε αριθμούς;

0
Συνολικό κοινό
0 +
Συνεργάτες
0
Συμμετέχοντες εργαστηρίων
0 %
Θετικά σχόλια
0
Χώρες

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ & ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

Το έργο μας απευθύνεται σε όλους όσους μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς.

Συνεργαζόμαστε με φορείς, οργανισμούς, ιδρύματα και εταιρείες που από τη θέση τους (είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό χώρο) θέλουν να κάνουν την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ένα μέρος όπου θα είμαστε περήφανοι να ζούμε και να εργαζόμαστε.

ti kanoyme

Έχουμε 4 υπηρεσίες με τις οποίες φέρουμε την αλλαγή

  1. DESIGN IMPACTFUL PROJECTS: Συνδημιουργούμε μαζί σας έργα που οδηγούν σε συστημικές λύσεις και ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.
  2. HUMAN-CENTERED SERVICE DESIGN: Σχεδιάζουμε αποτελεσματικές και βιώσιμες ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες, που λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
  3. BUILD CAPACITY FOR CHANGE: Εκπαιδεύουμε ομάδες στην εφαρμογή μιας κουλτούρας καινοτομίας και ενισχύουμε τις στρατηγικές οργανισμών που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.
  4. FOSTER SOCIAL INNOVATION & SYSTEMIC THINKING: Αποκωδικοποιούμε πολύπλοκες μεθοδολογίες όπως η συστημική αλλαγή, οι συμμετοχικές διαδικασίες, η κοινωνική καινοτομία κ.ά. και προωθούμε την κατανόηση τους σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε τα παραδείγματα και μάθετε περισσότερα για το έργο μας

Έργα με αντίκτυπο​

Στο among, η δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε έργα με αντίκτυπο υπερβαίνει τη συμβατική επίλυση προβλημάτων. Τα τελευταία 7 χρόνια στοχεύουμε στη συστημική αλλαγή, ξεκινώντας από το τοπικό επίπεδο αλλά χωρίς να περιοριζόμαστε σε αυτό.

Συνεργαζόμενοι με 95+ οργανισμούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και με την Κοινωνία των Πολιτών, έχουμε σχεδιάσει έργα που αντιμετωπίζουν τις βαθύτερες αιτίες των κοινωνικών προκλήσεων.

Μέσω της προσέγγισής μας, προσπαθούμε όχι μόνο να παρέχουμε άμεσες λύσεις αλλά να υποκινούμε τη διαρκή αλλαγή εντός ομάδων, οργανισμών, εταιρείων και κοινοτήτων.

Τα έργα μας έχουν σχεδιαστεί για να είναι καταλύτες, αφήνοντας ένα απτό και ουσιαστικό σημάδι στα μέρη και τους ανθρώπους που αγγίζουν.

Έτσι, αξιοποιώντας όλη αυτή την εμπειρία, σας παρουσιάζουμε σήμερα με πολύ μεγάλη χαρά τον Οδηγό για διαχείριση έργου στα Ελληνικά!

79 Impactful projects
95 Συνεργάτες
1000 ώρες
10000 ωφελούμενοι

Σχεδιασμός ανθρωποκεντρικών υπηρεσιών

Ως σχεδιαστές υπηρεσιών (service designers), γνωρίζουμε ότι κάθε μέρος της διαδικασίας πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένο, ειδικά όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι. Σχεδιάζουμε με βάση τους ωφελούμενους και τους χρήστες της υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψην πάντα και το εξωτερικό περιβάλλον. Πλέον είναι σαφές ότι ο άνθρωπος μπορεί να ευδοκημήσει μόνο όταν σεβαστεί το περιβάλλον γύρω του.

Κατανοούμε ότι οι αποτελεσματικές και βιώσιμες υπηρεσίες πρέπει να έχουν απήχηση στις πραγματικές ανάγκες των χρηστών/ωφελουμένων. Η σχεδιαστική μας φιλοσοφία περιστρέφεται γύρω από την ενσυναίσθηση και τη βαθιά εκτίμηση για τις διαφορετικές προοπτικές εντός των κοινοτήτων. Μέσα από μια αυστηρή διαδικασία, διασφαλίζουμε ότι οι υπηρεσίες μας δεν είναι μόνο καινοτόμες αλλά και ευθυγραμμισμένες με τη βιωμένη πραγματικότητα των ανθρώπων που εξυπηρετούν. Τοποθετώντας το ανθρώπινο στοιχείο στον πυρήνα των σχεδίων μας, συμβάλλουμε στη δημιουργία υπηρεσιών που δεν είναι απλώς λειτουργικές, αλλά έχουν βαθιά επίδραση και ανταποκρίνονται στις περιπλοκές της καθημερινής ζωής.

Είτε αφορά στην εθνική υπηρεσία “Βοήθεια στο σπίτι“, στην Πολιτική Προστασία στον Δήμο Καισαριανής είτε αφορά ξεχωριστές υπηρεσίες επαγγελματίες του δικτύου Robert Bosch Stiftung που ζουν και δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο, έχουμε συνεισφέρει ένα βήμα τη φορά, ώστε να βελτιστοποιηθεί τόσο η εμπειρία του ωφελούμενου, όσο και να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα του παρόχου της υπηρεσίας.

Δεν ενεργούμε παρεμβατικά, αλλά προσφέρουμε διαδικασίες, εύχρηστα εργαλεία και εφαρμόσιμη γνώση που η εκάστοτε ομάδα μπορεί να αξιοποιήσει και μετά τη δράση μας.

3 Υπηρεσίες
5 Συνεργάτες
1000 ώρες έρευνας
10000 ωφελούμενοι

Εκπαιδεύσεις ενδυνάμωσης

Eνισχύουμε τις δεξιότητες ομάδων, ώστε να κάνουμε την κοινωνική καινοτομία κατανοητή και υποστηρίζουμε όλους όσους θέλουν να φέρουν την αλλαγή!

Μέσω των πρωτοβουλιών μας για την ανάπτυξη ικανοτήτων, έχουμε εκπαιδεύσει 3.452 άτομα σε 11+ χώρες. Μέσα σε αυτούς βρίσκονται άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμοί της ΚτΠ, στελέχη σε ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρηματίες σε startup weeks!

Προχωράμε πέρα ​​από τη μετάδοση θεωρητικών γνώσεων, παρέχοντας πρακτικά εργαλεία και στρατηγικές για την εφαρμογή ουσιαστικής αλλαγής. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα εξοπλίζουν τις ομάδες με τις απαραίτητες δεξιότητες και νοοτροπία για να κατανοήσουν και να ξεπεράσουν την πολυπλοκότητα του συνεχώς μεταβαλλόμενου κόσμου.

Προάγοντας μια κουλτούρα καινοτομίας, συμβάλλουμε στην ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα των οργανισμών που προσπαθούν να έχουν θετικό αντίκτυπο. Μέσω αυτού, διασφαλίζουμε ότι οι συνεργάτες μας δεν είναι μόνο αποδέκτες αλλαγής, αλλά ενεργοί συνεισφέροντες σε έναν καλύτερο κόσμο.

3452 εκπαιδεύσεις
10 οργανισμοί
1000 ώρες εκπαιδεύσεων
10000 ωφελούμενοι

Με βλέμμα στο μέλλον

Για τον επόμενο χρόνο, έχουμε εστιάση την στρατηγική μας στις συγκεκριμένες θεματικές:

  1. Ανθεκτικές κοινότητες | Resilient communities
  2. Ανασχεδιασμό κοινωνικών υπηρεσιών | Redesign services
  3. Έργα με γνώμονα τους ESG
  4. Εκσυγχρονισμός δημοσίου τομέα
  5. Διάδοση κοινωνικής καινοτομίας

Αν σε ενδιαφέρει να συνεργαστούμε , επικοινώνησε μαζί μας!

.

.

.

.

..

.

..

.

.

.

.

.