fbpx

2 εργαστήρια project management 2023

Project Management: Πώς στήνω σωστά ένα project;💡

Το διαδραστικό 6ώρο εργαστήριο Project Management σε εκπαιδεύει σε όλες τις αρχές εκτέλεσης ενός αποτελεσματικού ”έργου”. Ένα έργο μπορεί να είναι από ένα συνέδριο, μια εκδήλωση και έναν γάμο μέχρι το στήσιμο μιας καμπάνιας, τη δημιουργία ενός καταστήματος ή το παραδοτέο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης (15 & 16 Φεβρουαρίου) αλλά και ψηφιακά (21 & 22 Φεβρουαρίου) αν δεν ζεις στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από 7 χρόνια συνεχής εξέλιξης σαν οργανισμός κοινωνικής καινοτομίας among και μετά από 95+ συνεργάτες από διαφορετικούς κλάδους (Εταιρίες, θεσμικοί φορείς, ιδρύματα, οργανισμοί κ.λπ.) ανανεώσαμε και σου προσφέρουμε ένα ταχύρυθμο διαδραστικό εργαστήριο (α) για να κατανοήσεις σε βάθος τη θεωρία του project management, (β) να εφαρμόσεις τα πρακτικά εργαλεία διαχείρισης έργου στην καθημερινότητα σου και (γ) να δημιουργήσεις ουσιαστικό αντίκτυπο στην εργασία σου!

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα μάθεις πώς να υλοποιήσεις έργα (projects) που απαντούν ουσιαστικά στις ανάγκες και τους στόχους σου και εμπλέκουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Θα κατανοήσεις τη μεθοδολογία του Project Management από το 0 μέχρι το 100, αναλύοντας τις πτυχές της κάθε φάσης: initiation, planning, execution & closing. Με έμφαση στις δικές σου ανάγκες, θα μελετήσουμε πώς διαχειριζόμαστε μια κρίση (⚡️ crisis management), τους πόρους ενός έργου (💰 resources management) αλλά και…τον χρόνο (⏰ time management)!

Το 2027 υπολογίζεται από το Project Management Institute ότι
87.7 εκατομμύρια άνθρωποι θα εργάζονται παγκοσμίως στον κλάδο του project management!

▶️ Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο;

👉 Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε εσένα εάν ισχύει ένα από τα παρακάτω:

  • Έχεις πρακτική εμπειρία στη διαχείριση κάποιου έργου, αλλά θέλεις να κατανοήσεις και να βελτιώσεις την διαδικασία που ακολουθείς ”εμπειρικά”.
  • Αναλαμβάνεις έργα στην εργασία σου και θες να κατανοήσεις το πλαίσιο στο οποίο υλοποιούνται σωστά: Μια εκδήλωση, ο ανεφοδιασμός ενός καταστήματος, μια ακαδημαϊκή εργασία, ένα νέο προϊόν, μια σημαντική συνάντηση και πολλές ακόμα καθημερινές μας δραστηριότητες είναι ‘’έργα’’.
  • Θέλεις να αναπτύξεις ένα καινούργιο skill από το μηδέν ώστε να δώσεις μια ώθηση στην καριέρα σου.
  • Θέλεις να διαχειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά την ομάδα σου.
audience-development
PMTED

▶️ Τι θα κερδίσεις με το 2-ήμερο εργαστήριο:

💡

Εφαρμόσιμη γνώση άμεσα στην καθημερινότητα σου!

🔍

Templates, έτοιμα για χρήση

📋

Βεβαίωση συμμετοχής

Σκοπός μας θα είναι στο τέλος του εργαστηρίου να μπορείς να κατανοήσεις ολιστικά τα έργα που τρέχεις ή εμπλέκεσαι σαν μέλος, να αξιοποιήσεις στην καθημερινότητα σου templates πρακτικών εργαλείων που θα παραλάβεις  και τη βεβαίωση συμμετοχής.

▶️ Τι θα μάθεις:

Να ξεχωρίζεις, να διακρίνεις και να ορίζεις τις φάσεις του project management
Σημαντική ορολογία (20+ λέξεις): Τι σημαίνει ο κάθε όρος, πού τον συναντάς, πώς εφαρμόζεται
Σημαντικές δεξιότητες (skills) για έναν/μια επιτυχημένος/η project manager
Πώς διαχειρίζεσαι τις κρίσεις μέσα σε ένα project;
Πώς οργανώνεις αποτελεσματικά τις ροές εργασίας και το χρονοδιάγραμμα; (milestones, scope, gantt chart)
Γιατί αποτυγχάνουν τα projects;
Ποια είναι τα πρακτικά online εργαλεία που μπορούν να κάνουν τη δουλειά σου πιο εύκολη;

▶️ Ποιο είναι το πρόγραμμα;

Το 2ήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 15 & 16 Φεβρουαρίου και  ψηφιακά στις 21 & 22 Φεβρουαρίου. 

1η μέρα:

18.00-19.00 Το project management και ο ρόλος του project manager

19.00-20.00 1ο βήμα: Εκκίνηση ενός project (Initiation):

Πρακτικές συμβουλές για το πώς να προετοιμάζεστε σωστά για ένα project με το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο

20.00-21.00 2ο βήμα: Σχεδιασμός ενός project (Planning):

Ο σωστός σχεδιασμός ενός έργου (χρονοδιάγραμμα, ομάδα κ.λπ.)

2η ημέρα :

18.00-19.00 Το 3ο βήμα της εκτέλεσης ενός project (Execution):

Εργαλεία και διαχείριση ενός έργου κατά την στιγμή της υλοποίησης

19.00-20.00 Το 4ο βήμα της ολοκλήρωσης ενός project (Closing):

Σωστή αρχειοθέτηση, feedback και λοιπές διαδικασίες ολοκληρωμένου κλεισίματος

20.00-21.00 Δεξιότητες project manager

▶️ Γιατί να πάρεις μέρος στο εργαστήριο;

Θα επενδύσεις στον εαυτό σου και στην καριέρα σου

sign

Θα λάβεις άμεσο feedback και και θα συζητήσεις τους προβληματισμούς σου

magic

Θα αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, λαμβάνοντας γνώση μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον

interaction

Θα δικτυωθείς με άλλους επαγγελματίες που μοιράζονται τις ίδιες ανάγκες με σένα

▶️ Οι εισηγήτριες

Θάλεια Ρίζου

Η Θάλεια Ρίζου έχει εργαστεί ως Project Manager, Facilitator και Service Designer τα τελευταία 15 χρόνια σε πληθώρα επιχειρηματικών, αστικών και κοινωνικών projects στην Ελλάδα και σε 10+ χώρες στο εξωτερικό. Tα τελευταία 6 χρόνια ίδρυσε και διαχειρίζεται τον οργανισμό καινοτομίας among, ο οποίος εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται projects και υπηρεσίες, που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα σήμερα. 

Έχει συνεργαστεί σαν project manager με δεκάδες φορείς στην Ευρώπη και την Ελλάδα, από τον οργανισμό Bosch Alumni Network στο Βερολίνο, το London School of Economics στο Λονδίνο, τους Architects for Change στον Λίβανο, μέχρι δεκάδες Δήμους, εταιρίες και φορείς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Παράλληλα έχει εκπαιδεύσει 700+ επαγγελματίες στην κατανόηση της μεθοδολογίας του project management στην Ελλάδα, με συνεργασίες από το Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη μέχρι την εταιρία Deloitte. Το πάθος της είναι το πως εφαρμόζουμε στην Ελλάδα καινοτόμες μεθοδολογίες που κάνουν την εργασία μας πιο αποτελεσματική. 

https://www.linkedin.com/in/thaliarizou/

Χρύσα Πεταλά​

Η Χρύσα Πεταλά είναι συνιδρύτρια και η βασική Project Manager του among τα τελευταία 6 χρόνια, με ειδίκευση στο Facilitating και το Visual Notetaking. 

Έχει υλοποιήσει περισσότερα από 30 έργα (projects) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεκάδες εκπαιδευτικά εργαστήρια. 

Αισιόδοξη και δημιουργική, η Χρύσα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καινοτόμο διαχείριση και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. 

Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομική και είναι πιστοποιημένη στον σχεδιασμό υπηρεσιών (Service Design) από τον οργανισμό IDEO.

Οικονομολόγος στο επάγγελμα και κοινωνική επιχειρηματίας στην καρδιά, συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τον ορθολογισμό με τη δημιουργικότητα, προσφέροντας στους πελάτες την υποστήριξη που χρειάζονται περισσότερο.

Παράλληλα, είναι μέλος δικτύων όπως το Culture for Change, EFB και Humanity in Action.

 https://www.linkedin.com/in/chrysapetala/

▶️ Τι λένε οι συμμετέχοντες για εμάς;

5/5
Υπέροχη εμπειρία η επαφή με το among και προσωπικά και μέσω ενός webinar! Τους χαρακτηρίζει η αμεσότητα, η αυθεντικότητα και η τρομερή ενέργεια!

Ελπίδα Στραγάλη

5/5
Πολύ καλά δομημένα εργαστήρια δοσμένα με μια σύγχρονη, διαδραστική και επαγγελματική προσέγγιση! Σίγουρα παίρνεις πολύ υλικό για αυτοβελτίωση!

Γρηγόρης Ματ.

5/5
Απίστευτη ομάδα! Το σεμινάριο που παρακολουθήσαμε ήταν υπέροχο ❤️ Τέλεια δομή, τέλειες ιδέες και πάνω απ’ όλα φαίνεται πως υπάρχουν άτομα με θέληση και όρεξη!

Αναστασία Δραγώγια

▶️ Γιατί να μας εμπιστευτείς;

Στον οργανισμό καινοτομίας among ενδυναμώνουμε και (ανα) σχεδιάζουμε projects, υπηρεσίες και οργανισμούς, ώστε να αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα πιο μεθοδικά, συστημικά και συμμετοχικά. Tην αλλαγή δεν τη φέρνεις μόνος, γι’ αυτό έχουμε συνεργαστεί με περισσότερους από 95 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, έχουμε πραγματοποιήσει εργαστήρια σε 11+ χώρες με 3.400 συμμετέχοντες, όπου το 96% αυτών βαθμολόγησαν ως ”Εξαιρετική” την εμπειρία τους.

0 %
Θετικά σχόλια
0 +
Συνεργάτες
0
Συμμετέχοντες εργαστηρίων
0
Χώρες

Park(ing)day-Σχεδιάζουμε μαζί το δρόμο ξανά

 

Μαζί με τη Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, αναζητήσαμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να προωθηθούν στην κοινωνία (impact dissemination) τα αποτελέσματα του προγράμματος REMEDIO Interreg, υλοποιώντας 2 «Park(ing) Day» μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Καλαμαριάς.

Community Pop-Up σε 6 γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Οι ανάγκες 6 σχολείων στο επίκεντρο της γειτονιάς. Μια δράση χαρτογράφησης της γειτονιάς γύρω από ένα σχολείο, ένα παιχνίδι καταγραφής των αναγκών των κατοίκων και ένα απόγευμα στην αυλή του δημόσιου σχολείου με σκοπό οι κάτοικοι να γίνουν ”Πρεσβευτές της γειτονιάς τους”.

Βιώσιμη μετακίνηση και πράσινες πόλεις στο ''Voltaro''

Μια δράση-ορόσημο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος) για τις βιώσιμες μετακινήσεις στις ελληνικές πόλεις. Συμμετέχουν ενεργά από το 2017 50+ φορείς, επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και 3.500+ πολίτες.

▶️ Κόστος εργαστηρίου

Ως οργανισμός κοινωνικής καινοτομίας πρωταρχικός μας σκοπός μας είναι να φέρουμε την πιο σύγχρονη παγκόσμια γνώση στην Ελλάδα στις πιο προσιτές τιμές. Έχοντας εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του οργανισμού μας, μπορούμε με μεγάλη χαρά να σας προσφέρουμε τις τελικές τιμές των εργαστηρίων μας με μια σημαντική έκπτωση, καθώς πιστεύουμε βαθιά ότι εκπαιδεύοντας καλύτερους project managers δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

▶️ 100€ γενική είσοδος 2-ήμερου εργαστηρίου 6 ωρών

▶️ 80€ μειωμένη είσοδος με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή κάρτας ανεργίας

Έχετε απορίες;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο hello@among.gr

magic

Διαβάστε περισσότερα: