fbpx

Ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Κοινωνία των Πολιτών

Αναζητάς ευκαιρίες χρηματοδότησης για να πραγματοποιήσεις τις ιδέες σου;

🎉 Αν είσαι changemaker και θέλεις να δημιουργήσεις θετικό αντίκτυπο, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με τη συλλογή ευκαιριών χρηματοδότησης για τους ανθρώπους της κοινωνίας των πολιτών! 🎉

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αναζήτηση ευκαιριών χρηματοδότησης στο διαδίκτυο μπορεί να είναι δύσκολη και επειδή μας αρέσει να μοιραζόμαστε τη γνώση, έχουμε κάνει τη σκληρή δουλειά για σένα! Σας παρουσιάζουμε μια λίστα ευκαιριών χρηματοδότησης που είναι ανοιχτές σε social innovators όπως εσύ.

Αυτές λοιπόν είναι οι χρηματοδοτήσεις που σου έχουμε βρει και πιστεύουμε πως μπορεί να φανούν χρήσιμες σε όλους εσάς! 

Google.org Impact Challenge: Tech for Social Good

working-group-5-whys

🏢 Φορέας: Google.org

🕒 Προθεσμία υποβολής αίτησης: Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει από τον Νοέμβριο του 2022, είναι σε εξέλιξη και οι νικητές θα ανακοινωθούν από τον Νοέμβριο του 2023 και μετά. 

🎁 Prize: Έως και έξι μήνες υποστήριξης από μια ομάδα του Google.org και χρηματοδότηση έως και €3 εκ.

Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση σε ευρωπαϊκούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ή ερευνητικά ιδρύματα, αστικές οντότητες και κοινωνικές επιχειρήσεις σε αναζήτηση τεχνικής βοήθειας και χρηματοδότησης για έργα που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα, τις οικονομικές ευκαιρίες ή την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

👉  Δήλωσε συμμετοχή!

Building a robust and democratic civic space (BUILD)

🏢 Φορέας: Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το NGO Support Centre (Cyprus)

🕒 Προθεσμία υποβολής αίτησης:  26η Ιουλίου 2023

🎁 Prize: Συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της ΕΕ, μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους.

 

activist

Κατά τη διάρκεια της τριετούς υλοποίησής του, από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2025, το BUILD θα δημοσιεύσει 2 ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για επιχορήγηση οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. παρέχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των OKοιΠ στην Ελλάδα και την Κύπρο, για την προώθηση της οργανωσιακής τους ανάπτυξης και της βιωσιμότητάς τους, με απώτερο σκοπό τη συμβολή στη δημιουργία στην Ευρώπη μίας ανθεκτικής και δημοκρατικής δημόσιας σφαίρας. 

👉 Δήλωσε συμμετοχή!

Πρωτοβουλίες Διμερών Σχέσεων (Active Citizens Fund)

PERA 2

🏢 Φορέας: Ίδρυμα Μποδοσάκη και Solidarity Now

🕒 Προθεσμία υποβολής αίτησης: 30 Ιουνίου 2023

🎁 Prize: 142.000€

Η πρόσκληση στοχεύει στην υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών ΜΚΟ και φορέων από τις Δωρήτριες χώρες (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, και Νορβηγία).  Πιο συγκεκριμένα, δράσεις που προωθούν τη διασύνδεση, την ανταλλαγή εμπειριών, την ενίσχυση της συνεργασίας και τη μετάδοση γνώσης, τεχνολογίας και καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών. 

👉 Δήλωσε συμμετοχή!

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ισότητας των φύλων

🏢 Φορέας: Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το Fondation CHANEL

🕒 Προθεσμία υποβολής αίτησης: 19 Ιουλίου 2023

🎁 Prize: Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός εξατομικευμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Ικανοτήτων (Capacity Building) και επιχορήγηση με μικρής κλίμακας δωρεές, έως 10.000€

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Fondation CHANEL ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους για την υλοποίηση προγράμματος ενδυνάμωσης έως 15 μικρομεσαίων oργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση γυναικών στην Ελλάδα.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (1)

🏢 Φορέας: The Hellenic Initiative

🕒 Προθεσμία υποβολής αίτησης: Ανοιχτές αιτήσεις.

🎁 Prize: Υποστήριξη και χρηματοδότηση

To Hellenic Initiative υποστηρίζει ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και του crisis relief.  

👉 Δήλωσε συμμετοχή!

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

🏢 Φορέας: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

🕒 Προθεσμία υποβολής αίτησης: Για το 2023 έχει κλείσει η αίτηση υποβολής αλλά… ετοίμασε την ιδέα σου και #stayalert. 😉

🎁 Prize: Υποστήριξη και χρηματοδότηση.

Το Ίδρυμα χρηματοδοτεί αποκλειστικά φορείς που υλοποιούν δράσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα σε 1 από τους 3 πυλώνες δραστηριοποίησης:

1. Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Δεξιοτήτων 

2. Καινοτομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη

3. Κοινωνική Δράση & Αλληλεγγύη

👉 Δήλωσε συμμετοχή!

Prof 39

Παροχή Μικροπιστώσεων: Employment and Social Innovation (EaSI)

🏢 Φορέας: Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

🕒 Προθεσμία υποβολής αίτησης:  31.12.2025 

🎁 Prize: Ανώτατο Ποσό Δανείου: €50.000.

Μέσω του Προγράμματος «EaSI», που συστάθηκε για τη θέσπιση προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία, επιδιώκεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης υφιστάμενων, νεοσύστατων και start-up (νεοφυείς, καινοτόμες κ.λπ.) πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών. 

👉 Δήλωσε συμμετοχή!

employement

Ανακάλυψε μηνιαίες ευκαιρίες και σύγχρονες μεθοδολογίες για την εξέλιξή σου!