fbpx

Mindspace Trip

Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε φορείς και οργανισμούς που εστιάζουν με τη δράση τους στον κοινωνικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε αυτή τη στήλη ώστε να χαρτογραφήσουμε τα projects τους! 

Στο πρώτο μέρος μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το project, ενώ στο δεύτερο μέρος μπορείτε να δείτε τις συμβουλές και τα εμπόδια που μοιράζεται η ομάδα διαχείρισης.

Project:

Mindspace Trip

Μια σύντομη περιγραφή του project και το "κοινό-στόχος":

Το Mindspace σχεδιάζει και πραγματοποιεί, από το 2017, 2 ταξίδια τον χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Βοστώνη κάθε άνοιξη και στο Σαν Φρανσίσκο – Σίλικον Βάλεϊ κάθε φθινόπωρο. 

Το ταξίδι στην Βοστώνη απευθύνεται σε φοιτητές και νέους απόφοιτους που θέλουν να ανακαλύψουν τι προσφέρει η Αμερική ακαδημαϊκά. Nα δουν δηλαδή ποιες δυνατότητες υπάρχουν εκεί.

Στο Σαν Φρανσίσκο ταξιδεύουν μαζί μας άτομα που ίσως έχουν ή θέλουν να ιδρύσουν μια δική τους startup και αναζητούν feedback από επιχειρηματίες που θα γνωρίσουν και γνώσεις από τα meetings που γίνονται στο πλαίσιο του ταξιδιού. Με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, οι συμμετέχοντες αξιοποιούν τις δυνατότητες που υπάρχουν εκεί, πραγματοποιώντας συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες, startups, επενδυτές και διευρύνουν γενικά το δίκτυό τους στην Αμερική.

Οι Group Leaders στα πρόσφατα ταξίδια ήταν οι:

San Francisco 2022: Δημήτρης Ρήγας & Δημήτρης Θάνος

Βοστόνη 2023: Λία Ορφανίδου & Ειρήνη Λεωντακιανάκου

Tελικά, ποιος ήταν ο αντίκτυπος;

“Δεν γίνεται να μη γυρίσεις πίσω αλλαγμένος/η”

Δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μπουν στη διαδικασία να ανακαλύψουν κάτι διαφορετικό από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος γυρίσει από το ταξίδι, βλέπει τη διαφορά στις σκέψεις και στους στόχους του για το μέλλον. Κάτι που είναι πολύ φυσικό, όταν κάνεις συναντήσεις με τόσο επιτυχημένες εταιρείες, συναντάς ανθρώπους που μοιράζονται μαζί σου την εμπειρία τους και δίνουν απλόχερα τόση γνώση και τόσες συμβουλές, δεν γίνεται να μη γυρίσεις αλλαγμένος/η.

Αυτό είναι το αντίκτυπο, το πόσο αλλαγμένος γυρίζεις από το ταξίδι, έχοντας ανακαλύψει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχεις δει μέχρι στιγμής. Είναι μια ευκαιρία για το κάτι παραπάνω.

Μοιράζονται μαζί μας…

Συμβουλές και εμπόδια που ξεπέρασαν:

👉  1-2 εμπόδια που συναντήσατε στην εκτέλεση του project και συμβουλές που θα δίνατε σε κάποιον/α που θέλει να ξεκινήσει ένα αντιστοίχου ύφους project:

Εμπόδια: Μια πρόκληση που μπορεί να συναντήσει είναι ο συντονισμός των συμμετεχόντων και των επιμέρους διαδικασιών. Όπως, η δημιουργία και τελειοποίηση του προγράμματος, τα εισιτήρια, διαμονή, η διαφορά ώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ. Πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Συμβουλές: Θα πρέπει να κάνει μια έρευνα ώστε να δει τις ανάγκες του κοινού στο οποίο στοχεύει, ποιους πρέπει να προσεγγίσει, τι περιμένουν εκείνοι από το ταξίδι, να δει τo background τους. Επίσης, η αποστολή feedback form μετά το πέρας κάθε ταξιδιού, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι με το feedback των συμμετεχόντων και να υπάρχει κάθε φορά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Καθώς και εσωτερικό feed μέσα στην ομάδα. 

Αγαπημένη ερώτηση σε feedback form;  Πόσο πιθανό είναι να προτείνεις αυτό το ταξίδι σε κάποιον άλλον; “

👉 Αν ξεκινούσατε σήμερα από το 0 το project τι θα κάνατε διαφορετικά;

Τίποτα, είχαμε ήδη καλές βάσεις και βελτιώσαμε το ταξίδι μέσα από την εμπειρία και το feedback των προηγούμενων.

 Στόχος δεν είναι η τελειότητα, αλλά να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη φορά.

Χρήσιμα και ουσιαστικά συμπεράσματα που βγάλατε με τη λήξη του project;

Χρειάζεται ρεαλιστικός σχεδιασμός στα πρώτα στάδια ανάπτυξης μιας ιδέας και συνεχής τριβή μεταξύ των μελών της ομάδας ώστε να αναπτυχθεί ένας κοινός κώδικας.

Ο καταμερισμός των εργασιών να μην οδηγεί σε απομόνωση των μελών αλλά να υπάρχει συχνή αλληλεπίδραση και αναστοχασμός πάνω στα πεδία εργασίας μεταξύ όλων των μελών της ομάδας.

Ανακάλυψε μηνιαίες ευκαιρίες και σύγχρονες μεθοδολογίες για την εξέλιξή σου!