fbpx

CASE STUDY

Εργαστήριο για αποτελεσματικές ψηφιακές εκπαιδεύσεις και συναντήσεις

Πώς συντονίζουμε αποτελεσματικά μαθήματα, συναντήσεις και εκπαιδεύσεις στον ψηφιακό χαωτικό κόσμο;

Τι ήταν αυτό;

Ανταποκρινόμενοι στην παγκόσμια τάση για μεταφορά της καθημερινότητας μας στο ψηφιακό περιβάλλον, πραγματοποιήσαμε ένα 2ήμερο ψηφιακό εργαστήριο με σκοπό να εκπαιδεύσουμε επαγγελματίες να σχεδιάζουν και να διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά ψηφιακές συναντήσεις και εκπαιδεύσεις. Το κοινό του εργαστηρίου ήταν τόσο άτομα από τον χώρο της εκπαίδευσης (δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας, άτυπης εκπαίδευσης), όσο και επαγγελματίες από εταιρικές και οργανισμούς που καλούνται καθημερινά να οργανώσουν meetings με τις ομάδες τους στον ψηφιακό χώρο.

people_ld

10 συμμετέχοντες

Time

6 ώρες

rocket_κίτρινο

3 χώρες

Μεθοδολογία

Οι βασικές αξίες με βάση τις οποίες σχεδιάζουμε τα εργαστήρια μας είναι η συμμετοχικότητα και η διαδραστικότητα. Δημιουργήσαμε μια εκπαίδευση που αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη χρήσης μιας ψηφιακής πλατφόρμας, δίνοντας έμφαση σε πρακτικά ψηφιακά εργαλεία (π.χ. miro, mentimeter, sessionlab) και στον ανθρώπινο παράγοντα που πρέπει να εστιάσουμε στο ψηφιακό περιβάλλον. Μοιραστήκαμε συμβουλές γύρω από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι συντονιστές των ψηφιακών εκπαιδεύσεων, βάση της μακροχρόνιας εμπειρίας μας, και αναλύσαμε κάθε βήμα του σχεδιασμού, του συντονισμού και της ανατροφοδότησης (feedback) μιας συνάντησης ή εκπαίδευσης σε ψηφιακό περιβάλλον.

Digital Facilitating 101

Αντίκτυπος

Επαγγελματίες από το ΑΠΘ, MKO, εκπαιδευτές, δάσκαλοι και επαγγελματίες εκπαιδεύτηκαν σε όλα τα στάδια δημιουργίας ψηφιακών χώρων. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία να μεταφέρουν στις ομάδες τους τις νέες πρακτικές και να δημιουργήσουν ένα πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο. Ως among πιστεύουμε ότι η τεχνολογία αποτελεί ένα δημιουργικό εργαλείο και είναι στο χέρι όλων των επαγγελματιών να την αξιοποιήσουν για μεγαλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα.